Publicerad 06/03-2018

Ford visar upp Mustang Bullitt, nya SUV:en Edge och förnyade Tourneo under motormässan i Geneve

Kategorier: Ford, Nyhet

Pressinfo från Ford.

Ford-Geneve

Ford kommer till motormässan i Geneve med tre nyheter som alla är aktuella för Sverige-marknaden – specialversionen Ford Mustang Bullitt, en uppdatering av den sportiga SUV:en Edge och förnyade Tourneo. Besökarna får även möjligheten att fotograferas med en 184 centimeter lång Ford GT-förare, gjord av 67 252 LEGO-bitar.

Specialversionen Ford Mustang Bullitt
Den nya specialversionen Ford Mustang Bullitt, visas upp för den europeiska marknaden under motormässan i Geneve, 50 år efter sin medverkan i den kända Warner Bros-filmen med samma namn med Steve McQueen i huvudrollen. Produktionen för Europa startar under juni 2018, och bilen kommer att finnas tillgänglig för försäljning i Sverige under hösten.

– Den kända biljakten i filmen Bullitt fångade verkligen Mustangens själ och stil på ett unikt sätt. Vi vill att den här specialversionen ska ge dess köpare samma upplevelse när den börjar säljas senare i år, med mycket kraft och många finesser, i likhet med filmens stjärna Steve McQueen, säger Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Sportiga SUV:en Ford Edge
Ford visar också upp den uppdaterade SUV:en Ford Edge under mässan, med bland annat en sportig ST-Line look. Modellen är utrustad med en kraftfull ny drivlina, förarassistans och en premiumspecifikation för komfortutrustning. Bilen blir Fords mest tekniskt avancerade SUV någonsin och kommer börja säljas i Europa och Sverige under årets sista kvartal.

– Nya Ford Edge kommer hjälpa förare att hantera start-stopp-trafik med hjälp av vår mest avancerade förarassistansteknologi någonsin, samtidigt som du sitter bekvämt och tar dig fram med hjälp av vår nya bränsleeffektiva tvåliters EcoBlue-dieselmotor med bi-turbo och en åttastegad automatlåda. Vi tror att nya Edge kommer bli ett högaktuellt val för Europas SUV-kunder som bara blir fler och fler, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Ford visar upp alla sina förnyade Tourneo-modeller
Ford presenterar rymliga Tourneo Courier, Tourneo Connect och Tourneo Custom under mässan, alla försedda med ett förnyat utseende, sofistikerade teknologiska lösningar och en avancerad ny drivlina. Tourneo Custom med åtta till nio säten utmärker sig med sin nya vågade frontdesign. Tourneo Connect med fem till sex säten är bland annat försedd med Fords helt nya 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor. Tourneo Courier med fem säten kommer med en sexväxlad växellåda.

Nya LEGO Speed Champions kit
Ford visar även upp bilar i en betydligt mindre skala under mässan – LEGO-format. LEGO och Ford visar upp sitt nya M-Sport Ford Fiesta WRC-set med 203 bitar, som är framtaget som en hyllning till bilens stora framgångar under WRC-säsongen 2017. Besökarna får också möjligheten att fotograferas tillsammans med en 184 centimeter lång Ford GT-förare byggd av 67 252 LEGO-bitar. Bygget har tagit över 304 timmar att färdigställa.

För mer information kontakta Erik Lindham, Informationschef, 073-333 43 09, elindham@ford.com

Följ oss på FacebookTwitter eller Instagramwww.nybergsbil.se
Nathalie Pihlqvist, Nybergs Bil i Jönköping, Nässjö och Eksjö